poniedziałek, 5 grudnia 2016

[POLECAMY KSIĄŻKĘ] Mikołajek i słodkie przekąski - Alain Ducasse

Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę…
Jednym słowem smak dzieciństwa.

 Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów.
Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii.

Polecamy na: http://czest.info/kulinaria
oraz http://czest.info/ksiazki-dla-dzieci

Smacznego!

****

Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazdek Michelina, prowadzi restauracje na całym świecie, od Londynu po Tokio, a jedna z nich znajduje się na… wieży Eiffla.