sobota, 14 maja 2016

Lekki Kęs o warzywach kapustowatych

Warzywa kapustowate oraz rośliny strączkowe są bogate w związki, które chronią nas przed chorobami, a także hamują proces starzenia się - zapewniają specjaliści z firmy: LEKKI KĘS

Owoce i warzywa powinny stać się podstawą naszej diety, gdyż dostarczają organizmowi niezbędne składniki odżywcze. Cytrusy, warzywa kapustowate czy rośliny strączkowe są bogate w związki, które nie tylko chronią nas przed chorobami, lecz także hamują proces starzenia się. 
Nawet dzieci wiedzą, że owoce i warzywa są zdrowe i powinniśmy ich jeść jak najwięcej. Jednak są w tej grupie produkty, które na stałe powinny wejść do naszej diety, gdyż zawierają ważne składniki odżywcze. Nie tylko pozytywnie wpływają na nasz organizm, ale zawarte w nich witaminy zapobiegają starzeniu się, obniżają poziom cholesterolu, korzystnie wpływają na ciśnienie, a nawet mogą ochronić nas przed chorobą nowotworową.

Kilka słów o: warzywach kapustowatych dziś na: http://czest.info/kulinaria

Twój Osobisty Catering Dietetyczny: tel.: 34 307 07 67