środa, 28 października 2015

[KULINARIA] Jadalne kasztany- idealne jesienią!

Aura w ostatnim czasie nas nie rozpieszcza i rozpieszczać raczej nie będzie. Piękne dni , złota jesień na przemian porzeplatane sa pochmurną, wilgotną pogodą.
Jednak możemy wykorzystać i  tę korzystając z porę  roku.
  - Chcielibyśmy Państwu polecić jadalne kasztany - zapraszają specjaliści dietetycy z firmy LEKKI KĘS.
- Kasztany jadalne to gatunek roślin z rodziny bukowatych. Są uznawane za jeden z najbardziej ekskluzywnych dodatków do deserów oraz potraw w kuchni europejskiej - dodają.

Kasztany jadalne są bogate w skrobię, błonnik pokarmowy, białko oraz tłuszcz. Dodatkowo mogą być źródłem lecytyny, magnezu, potasu, witamin B1, B2 oraz E. Wskazane są dla ludzi żyjących w stresie, przemęczeniu oraz z chorobami układu krążenia. Mają orzechowo-słodki smak. Są lekkostrawne, ale przy tym dosyć kaloryczne.
W Polsce można je nabyć m.in. w sklepach internetowych. 
KASZTANY JADALNE  to na pewno bardzo ciekawy eksperyment kulinarny.

Więcej propozycji Diety Lekki Kęs: http://www.lekkikes.pl/