wtorek, 19 kwietnia 2016

Nowość w Diecie Lekki kęs!

Czy słyszeliście o metodzie gotowania w niskich temperaturach?

Już niebawem w pudełkach Diety Lekki Kęs pojawią się potrawy przygotowywane rewolucyjną metodą sous-vide!



Co to znaczy?
Sous vide to nowoczesna metoda gotowania, która szturmem zdobywa cały świat. 
Jej nazwa pochodzi z języka francuskiego, a w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. 
W wielu krajach na całym świecie sous vide przestaje być pojęciem nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w programach telewizyjnych, przepisach kucharskich, a wyjątkowo często stosowana jest w dobrych restauracjach. 
Dlaczego tak się dzieje? 
Bez wątpienia ogromny wpływ na taki rozwój sytuacji ma fakt, że potrawy przygotowane tą metodą są wyjątkowe, wykwintne, charakteryzuje je niepowtarzalny smak i jakość. 
Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

Polecamy!

Twój Osobisty Catering Dietetyczny

tel.: 34 307 07 67