poniedziałek, 25 stycznia 2016

[KULINARIA] KABACZEK - zdrowy i smaczny!

Jedz kabaczki  - zachęcają dietetycy z firmy Lekki Kęs

Chcesz urozmaicić swoją dietę? 
Wprowadź do swojego jadłospisu kabaczek 


Kabaczek dostarcza beta-karoten, witaminę C i z grupy B, potas, fosfor, wapń. Jest lekko strawny, ma działanie moczopędne. Kabaczka można podawać prosto z wody, zapiekać, a także dusić z rozmaitymi warzywami i smażyć. Można go też wydrążyć i nafaszerować, np. mielonym mięsem, ryżem, innymi warzywami.

 - Pamiętaj, że najsmaczniejsze są młode kabaczki, o długości do 40 cm – mają bielejącą skórkę, a miąższ zielonkawy - dodają specjaliści

Twój Osobisty Catering Dietetyczny
tel.: 34 307 07 67