piątek, 20 grudnia 2013

[KULINARIA] Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.
 
 Składniki

 Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
kapusta kiszona - 500
grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
 masło - 2 łyżki
 pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku              

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego i Wesołych Świąt!