poniedziałek, 28 grudnia 2015

[ZDROWIE] Mniejsza kaloryczność orzechów włoskich


Według najnowszych badań orzechy włoskie mają 21% mniej kalorii
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) rzuca nowe światło na energię metaboliczną orzechów włoskich

Najnowsze badania opublikowane w Journal of Nutrition dowodzą, że orzechy włoskie mają 21 procent mniej kalorii niż dotychczas podawało USDA. Ich wyniki wykazały, że jedna porcja (1 uncja, tj. 28 g) orzechów włoskich zawiera 146 kalorii, a nie 185, co stanowi 39 kalorii mniej niż wcześniej sądzono. Badania przeprowadził dr David J. Baer, lekarz nadzorujący z Wydziału Badań Rolnictwa, Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA).
 Więcej o zdrowym orzechu włoskim czytaj u nas na: http://czest.info/zdrowie