środa, 23 września 2015

[KULINARIA] Zaplanuj na jutro rybkę!

Piątek to dzień rybki na obiad

Zgodnie z zaleceniami  Diety Lękki Kęs  proponujemy dorsza, gotowanego na parze.


Największą zaletą dorsza jest duża zawartość białka i selenu, który wzmacnia odporność organizmu. Dodatkowo zawiera bardzo cenne witaminy z grupy B. Witamina B1 odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego, chroni przed zaburzeniami pracy serca oraz układu pokarmowego - zachęcają specjaliści żywieniowi z firmy LEKKI KĘS

Jak często wspominamy największą zaletą nie tylko dorsza, ale wszystkich ryb są kwasy omega-3. U dzieci wspomagają one prawidłowy rozwój ruchowy i umysłowy. Dorosłym poprawiają pamięć oraz zapobiegają chorobą serca!

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z innymi daniami  
diety Lekki Kęs bezpośrednio na stronie   www.lekkikes.pl