piątek, 26 września 2014

[KULINARIA] Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Julita Bator

Proste przepisy na jedzenie bez chemii!

Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie.

 Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy.

 Odpowiadając na potrzeby czytelników proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników.


W książce znajdziesz proste i niedrogie pomysły na:

 • własne pieczywo,
 • drugie śniadanie do pracy i szkoły,
 • nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci,
 • desery dla łasuchów,
 • dania świąteczne.