poniedziałek, 16 listopada 2015

[KULINARIA] Jak przygotować tradycyjne "Święta bez chemii" zdradza autorka bestsellerowej serii "Zamień chemię na jedzenie"

[POLECAMY KSIĄŻKĘ]

Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku!
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? 

Autorka bestsellerowej serii Zamień chemię na jedzenie, mama trójki dzieci, po raz kolejny zmienia oblicze polskiej kuchni. 
Julita Bator w swojej najnowszej książce  Święta bez chemii dzieli się z nami swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i innych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników, ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.


W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.

Jak książka może trafić w twoje ręce?