Łazanki z kapustą i grzybami
Kapusta i grzyby to podstawowe składniki
świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa
składniki z makaronem łazanka.
Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
kapusta kiszona - 500g
grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
masło - 2 łyżki
pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku
Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i
odcedzić.
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć
drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego i Wesołych Świąt!