środa, 17 grudnia 2014

[KULINARIA] Świąteczne przepisy!

Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.


Składniki:
Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
 kapusta kiszona - 500g
 grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
masło - 2 łyżki
pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku              



Wykonanie:

 Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.



Smacznego i Wesołych Świąt!