30 kwietnia 2014 roku do
księgarń trafił „Smak miłości” – najnowsza książka Agnieszki Maciąg napisana z miłości do bliskich, natury
i gotowania.
Agnieszka Maciąg jest
kobietą spełnioną. Według niej bezpretensjonalność, prostota i wiedza
przekazywana z pokolenia na pokolenie gwarantują idealny domowy posiłek. W swojej
trzeciej już książce autorka chętnie dzieli się sprawdzonymi przepisami na
pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
„Gotowania nauczyły mnie
mama i babcia, a także przyjaciółki i dziewczyny spotkane podczas moich
licznych podróży. Wielka rodzina kobiet, które wspierają się, dzielą i kochają
bez potrzeby konkurowania ze sobą.
Kobiece gotowanie to
przejaw czystej miłości. W mojej kuchni nie ma miejsca na sztywny mundurek,
pośpiech i pokrzykiwanie. Przeciwnie, to miejsce, w którym koncentruję się na
tym, co naprawdę ważne i dobre.
Gotowanie jest jak
smakowanie życia w jego najgłębszych przejawach. Dzielenie się i dopieszczanie.
Myślenie o tych, których kochamy. Również o sobie.
Dla mnie smak miłości jest
pełen ciepła, czułości, troski i dobrych myśli. A jaki jest według Ciebie?”
Agnieszka Maciąg