W wyjątkowo w tym roku chłodnym maju warto postawić na
ciekawe dania, których smak pozwoli pomarzyć o wakacyjnych podróżach do krajów,
w których słońca nie brakuje.
Przykład? Południowoamerykański przysmak w
wegetariańskiej odsłonie, czyli tortilla z białą quinoą, guacamole i pikantną
salsą pomidorową! Prozdrowotne właściwości Quinoi, zwanej też komosą ryżową
już wieki temu cenili mieszkańcy Ameryki Południowej, nazywając ją „świętym
zbożem Inków”. Jej delikatny smak w połączeniu z przywodzącą na myśl
meksykańskie smaki salsą pomidorową i kremowym guacamole sprawią, że na naszych
talerzach zagości nieco egzotyki.
Zapraszamy: https://czest.info/kulinaria
Zapraszamy: https://czest.info/kulinaria
****
Na zakupy wszelakich świeżych i zdrowych produktów zapraszamy na:
Rodzimy Ryneczek z Tradycjami,
Wały Dwernickiego 11, Częstochowa