środa, 29 maja 2019

[KULINARIA] Tortilla z białą quinoą, guacamole i pikantną salsą

W wyjątkowo w tym roku chłodnym maju warto postawić na ciekawe dania, których smak pozwoli pomarzyć o wakacyjnych podróżach do krajów, w których słońca nie brakuje. 

Przykład? Południowoamerykański przysmak w wegetariańskiej odsłonie, czyli tortilla z białą quinoą, guacamole i pikantną salsą pomidorową! Prozdrowotne właściwości Quinoi, zwanej też komosą ryżową już wieki temu cenili mieszkańcy Ameryki Południowej, nazywając ją „świętym zbożem Inków”. Jej delikatny smak w połączeniu z przywodzącą na myśl meksykańskie smaki salsą pomidorową i kremowym guacamole sprawią, że na naszych talerzach zagości nieco egzotyki.



Zapraszamy: https://czest.info/kulinaria

****


Na zakupy wszelakich świeżych i zdrowych produktów zapraszamy na: 
Rodzimy Ryneczek z Tradycjami,

Wały Dwernickiego 11, Częstochowa