Dziś prezentujemy Państwu potrawę z diety LEKKI KĘS:
"Wołowina ze szpinakiem i suszonymi pomidorami"
Z połączenia tych składników wychodzi nam niebanalne, pełnowartościowe danie.
Wołowina należy do najwartościowszych mięs pod względem wartości odżywczych, o czym decyduje podstawowy skład chemiczny oraz zawartość składników egzogennych. Wołowina jest mięsem średnio kalorycznym z dużą ilością białka w 100 gramach mięsa znajduje się około 17 gram.
Szpinak to wyjątkowo cenne warzywo liściaste - bogate w witaminy i składniki mineralne. Zawiera potas, foliany, żelazo, a także witaminy C, E, K, betakaroten i witaminy z grupy B. Ze względu na dużą ilość potasu często polecany jest osobą z nadciśnieniem.
Natomiast suszone pomidory zawierają likopen, który jest naturalnym antyutleniaczem, który zmniejsza ryzyko zachorowań na wiele nowotworów.
Zapraszamy do zapoznania się z większą ilością produktów na stronie www.lekkikes.pl