piątek, 5 kwietnia 2013

[PORADNIK] Wiosenne śniadanie i sałatka z makaronem!


Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g                
- majonez – 250 g
- pomidor – 3 szt.
- ogórek zielony – 1 szt.
- rzodkiewka – 1 pęczek
- szczypiorek – 1 pęczek
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
2. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
3. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem.  Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
Smacznego!

Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony