Kapusta i grzyby to
podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i
świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.
Składniki
Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
kapusta
kiszona - 500
grzyby
suszone - 50g
cebula
- 2 szt.
masło
- 2 łyżki
pieprz
ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Makaron
ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę
gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i
kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać
kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie
wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego i Wesołych Świąt!